Info

20881893_10155893130899349_7519318999443156127_n

 kuva: Janne Räikkönen

 

 

 

                                     Selfie

 

 

 

TARINOITA

 

Tarinoita häistä, fiiliksistä...

 

 

Hääkuvauksessa kerron tarinaa teidän päivästänne. Tarinat ovat aina mielenkiintoisia ja ihmiset niiden takana. Kuuntelen ja aistin mielelläni ihmisten tarinoita ja valokuvauksessa saatan tarinat kuvien avulla nähtäville. Jokaisen tarina on erilainen, mutta yhtä arvokas ja ainutkertainen, niin myös teidän. Hääpäivänänne keskityn täysillä kaikilla aisteilla vain teidän tarinaan. Mielelläni kuuntelen teidän tarinaa myös ennen häitänne, jotta tiedän keitä olette ja keitä valokuvaan. Silloin tiedän millaista tarinaa kerron teidän tärkeästä päivästänne.

 

Häissänne olen nauttimassa kanssanne tärkeästä päivästänne omana iloisena, avoimena ja hymyilevänä itsenäni. Teen työni aina viimeisen päälle hyvin ja rakkaudella. Tärkeää on että hyvä fiilis säilyy alusta loppuun. :-)

 

Valitsemalla minut kuvaamaan häitänne, maksatte siitä että valmistaudun huolella juhlaanne varten valokuvauslaitteita myöten, pukeudun edustavasti, olen aidosti läsnä kuvaajana, dokumentoin teidän ja juhlaväen tärkeät hetket ja tunteet, dokumentoin yksityiskohta ja miljöötä sekä lataan kuvat koneelle ja jälkikäsittelen kuvat huolella. Hääpäivänne kuvaus on se näkyvä osa, jonka ulkopuolelle jää paljon työtä ennen ja jälkeen häiden.

 

VALOKUVAAJAN TAUSTAA

 

Lapsena tutkin lumoutuneena ötököitä, luontoa, veden virtausta, tekniikkaa yms. Sama tutkijaluonne olen vielä aikuisiälläkin. Hääkuvauksessa sisäinen tutkijani valjastuu tarkkailemaan luonnon sijaan ihmisiä, teitä. Empaattisena ihmisenä aidot eleet, tunteet, hetket ja fiilikset koskettavat itseäni ja siksi hääkuvauksessa keskityn näihin asioihin. Tykkään myös itse elää hetkessä, joten siksi myös tutkin hetkiä ja taltioin niistä parhaimmat, tunteikkaimmat. Monesti asiat loksahtavat kohdilleen itsestään kuvatessakin, joten siksi minut voi nähdä odottamassa oikeita hetkiä myös häissä. Oikeiden hetkien näkeminen ja taltiointi vaatii tarkkaavaisuutta, herkkyyttä ja kärsivällisyyttä, jotta ne saadaanmyös kameran kennolle talteen. Hääkuvauksessa olen kaikki aistit avoinna vastaanottamaan ympärillä tapahtuvan ilon, rakkauden ja ystävyyden säveliä. Muusikkona ja saksofonistina vetoan soittaessani aina tunteisiin ja olen ollut soittamassa lukuisissa häissä ja juhlissa vuosien aikana ammattilaisbändin kanssa. Valokuvauksessa tarkkailen asioita eri näkökulmasta.

 

Hääkuvauksessa loistavaa on se että voin kuvaajanakin täysillä nauttia siitä hyvästä fiiliksestä mikä häissä on. "Hyvä fiilis tarttuu", sanon oppilaille luokassa. Olen siis myös opetuksen ammattilainen ja kuten huomaatte rakastan ihmisten parissa työskentelyä. Aiemmin käytin aistejani myös akustiikan tutkijana, mutta ihmisläheinen työ vei voiton. Kaikessa mitä teenkin aistit, tunteet ja fiilikset ovat pääosassa. Näin myös teidän tärkeänä päivänä. Koska elän vahvasti mukana hääpäivänne fiiliksissä myös kuviini tarttuu nuo hyvät fiilikset. 

 

KUVAUSTYYLINI
 

Kuvaan häät ammattitaidolla ja hyvällä fiiliksellä. Kuvaan dokumentaarisella kuvausotteella eli seuraan hääpäivänne kulkua ja taltioin parhaat hetket sekä fiiliksen kauniiksi kuviksi. Potreteissa ohjeistan tarvittaessa, jotta kuvista tulisi mahdollisimman kauniita ja luonnollisia. Keskustellemme yhdessä kuvaustoiveistanne ja hääpäivän kulusta, jotta päivänne tärkeimmät hetket taltioituvat mahdollisimman kauniiksi kuviksi. Kun valokuvaajana valitsen hääpäivästänne kuvakoosteen, pyrin silloin kuvien avulla kertomaan tarinanne kauniissa yhtenäisessä kuvamuodossa.

Kuvaan ammattikuvauskalustolla. Pidän mukana kahta/kolmea kameraa siltä varalta, että kaikki hetket voidaan taltioida vaikka toinen kamera rikkoontuisi kuvauksen keskellä. Lisäksi pidän mukana useita laadukkaita objektiiveja eri kuvaustilanteisiin sopien. Otan sekä laajakuvia että lähikuvia sekä vihkiseremoniasta että juhlapaikalta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Selfie 

 

Heikki Vertanen Photography

 

Sijainti: Lohja, Länsi-Uusimaa

 

Olen www.valokuvaajat.fi -jäsen

 

Valokuvaus-ammattilainen 

 

 

Asiakastyytyväisyys valokuvaajat.fi -sivuston kautta tulleista kuvauksista: keskiarvo 5 / 5 

 

 


  

 

 

 

 

 

Powered by PhotoDeck